Vállalkozása megérdemel
egy profi honlapot!


Készítse el még ma a mai trendeknek megfelelő honlapját.
Velünk ez pár kattintásba kerül.

Kipróbálom én is!
Egyszerű! Ingyenes a próba!
Honlap

Honlap

Keretrendszerünk kész van. Önnek már csak testre kell szabnia és tartalommal feltöltenie.

Megnézem
Webshop

Webshop

Indítson webáruházat még ma! A szoftvert és technikai hátteret megadjuk Önnek.

Megnézem
Egyedi

Egyedi

Több tucat sablont és arculatot szabhat testre. De ha szeretné, teljesen egyedi dizájnt készítünk és a tartalmat is megírjuk.

Megnézem
Segítünk

Segítünk

E-mailben elküldjük a legjobb tippeket, részletes súgóval segítjük a honlapkészítést. E-mailben és telefonon bármikor elérhet minket.

Megnézem
Teljes nézet

5 ingyenes stock fotó oldal, amivel feldobhatod a weboldalad

2017.05.10

Az emberek nagy része az első benyomás alapján hoz döntés, így különösen fontos az, hogy megfelelő vizuális tartalommal szembesüljön, amikor honlapunkat meglátogatja. Mostani írásunkban segítünk, hogy kiváló minőségű, ráadásul ingyenes fotókkal dobhasd fel weboldalad.

De mi is az a stock fotó?

A stock fotózás a fényképészet egy olyan területe, ahol az illusztrációnak szánt fényképeket előre elkészítik. A fotósok az elkészült képeket úgynevezett képügynökségeknek továbbítják, amelyek rendszerezik azokat téma, tájolás, színvilág, stb. szerint és értékesítik olyan magánszemélyeknek vagy cégeknek, akik valamilyen online vagy nyomtatott formában szeretnék felhasználni azokat. A vásárlók a képeket előre meghatározott feltételek szerint használhatják, a fotós pedig általában jutalékban részesül ezek után.

Létezik azonban számos olyan oldal, amely ingyenesen kínálja a szabad felhasználású képeket, jóllehet sokkal szerényebb kínálattal mint az olyan nagy oldalak, mint a Shutterstock vagy a Thinkstockphotos. Kellő türelemmel és kitartással könnyen találhatunk olyan képeket, amelyekkel szebbé tehetjük honlapunkat. Mivel a legtöbb oldal kizárólag angolul érhető el, így kereséseknél is angolul kell a kifejezéseket megadnunk. Az ingyenes stock fotók többsége a Creative Commons Zero (CC0) liszensz alá tartozik, így mind vállalkozásként, mind magánszemélyként szabadon felhasználható és módosítható, azonban erről minden esetben tájékozódjunk a weboldalon.

1. Pixabay

Talán az egyik legnagyobb és legnépszerűbb ingyenes stock fotó oldal, ami elérhető. Közel 1 millió nagy felbontású kép, vektoros ábra és videó között válogathatunk regisztráció nélkül a Pixabay oldalán, ráadásul magyar nyelven. Az oldalon található összes tartalom a CC0 alá tartozik.

2. Pexels

A Pexels napi 100 új feltöltött képpel az egyik legdinamikusabban fejlődő ingyenes stock fotó adatbázis, ahol számos kategóriában böngészhetünk a CC0 alá tartozó képekből. Regisztráció nem szükséges, használni viszont csak angol és német nyelven lehet.

3. Visualhunt

A Visualhunt különlegessége, hogy az ingyenes stock fotók között akárcsak a Google képkeresésében különböző színű képekre kereshetünk, így könnyen találhatunk olyat, amely jól beleillik honlapunk arculatába. A fotók döntő többsége a CC0 liszensz alá tartozik, az oldal pedig angol nyelven érhető el.

4. stocksnap.io

A stocksnap.io felületén csodás képek között válogathatunk, valamint lehetőségünk van arra is email címünk megadásával, hogy hetente elküldjék nekünk az oldal szerkesztői a legnépszerűbb ingyenes stock fotókat. Az oldal angol nyelvű, valamint minden rajta található tartalom a CC0 liszensz alá tartozik.

5. Foodiesfeed

A Foodiesfeed oldal különlegessége, hogy kizárólag ételeket és italokat ábrázoló stock fotók közül válogathatunk. Az oldal angol nyelvű, és a fotók túlnyomó része a CC0 liszensz alá tartozik.

Címkék: stock fotó
vissza
stock fotó
Kérdése van? 06 46 / 200 400

Bízza ránk a honlap elkészítését,
adja meg elérhetőségét, visszahívjuk:

Az Ön neve:*

E-mail címe:*

Telefonszáma:*

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Honlapot vagy Webshopot szeretne?

Mikor alkalmas?

Elküldöm