Vállalkozása megérdemel
egy profi honlapot!


Készítse el még ma a mai trendeknek megfelelő honlapját.
Velünk ez pár kattintásba kerül.

Kipróbálom én is!
Egyszerű! Ingyenes a próba!
Honlap

Honlap

Keretrendszerünk kész van. Önnek már csak testre kell szabnia és tartalommal feltöltenie.

Megnézem
Webshop

Webshop

Indítson webáruházat még ma! A szoftvert és technikai hátteret megadjuk Önnek.

Megnézem
Egyedi

Egyedi

Több tucat sablont és arculatot szabhat testre. De ha szeretné, teljesen egyedi dizájnt készítünk és a tartalmat is megírjuk.

Megnézem
Segítünk

Segítünk

E-mailben elküldjük a legjobb tippeket, részletes súgóval segítjük a honlapkészítést. E-mailben és telefonon bármikor elérhet minket.

Megnézem
Teljes nézet

11 Google keresési trükk, amely megváltoztatja az életét!

2017.07.27

1998-as indulása óta a Google nemcsak a legnagyobb keresőmotor lett az interneten, hanem egyike a világ leginkább meghatározó internetes szolgáltató cégeinek. Legnépszerűbb, nap-mint nap használt eszközük azonban a Google kereső, amely naponta 3,5 milliárd, míg éves szinten pedig 1,2 billió keresést bonyolít le.

Ezek a számok hatalmasak, így nem csoda, hogy a keresőmotor fejlesztői számtalan jelentős és kevésbé jelentős funkciót építettek be a Google keresőbe, amellyel finomhangolhatjuk eredményeinket. Biztos Ön is járt már úgy, hogy csak hosszú keresgélés után kapta meg a kívánt tartalmat és azt is számtalan irreleváns találat közül kellett kibogarásznia. Most abban segítünk Önnek, hogy gyorsan és eredményesen keressen az interneten ezzel a 11 trükkel.

Keressen konkrét kifejezéseket!

Az úgynevezett kifejezés egyezéssel kizárólag azokat az eredményeket kapja találatként, amelyek pontosan tartalmazzák az Ön által keresett szavakat, ugyanabban a sorrendben. Ehhez nem kell más tennie, mint aposztrófok közé helyezni a kifejezést és máris válogathat a pontos találatok között.

Zárjon ki bizonyos szavakat!

Ha keresési eredményei olyan találatokat is tartalmaznak, amelyek irrelevánsak az Ön számára, úgy lehetőség van kizáró kulcsszavakat alkalmazni, egyszerre akár többet is. Ehhez nincs más dolga, mint kötőjellel írni a kizárni kívánt kulcsszavakat a keresőbe. Példánkban olyan keresési eredményeket szeretnénk kapni, amelyek kutyákról szólnak, viszont nem tartalmazzák a tacskó szót.

Keressen egy adott domain tartományon belül!

Ha kifejezetten egy adott oldalon szeretne keresni és az nem rendelkezik beépített keresővel, nincs más dolga, mint a site: paramétert használni a keresési kulcsszavak előtt vagy után. A lenti példában a techcrunch.com oldalon kerestünk iPhone-nal kapcsolatos híreket.

Keressen hasonló tartlamat!

Ha már megtalált egy keresett oldal, kereshet hasonló tartalmú oldalakat is ha a related: paramétert használja. A Google így összehasonlítja a keresési eredmények tartalmát a referencia oldallal és hasonlóságuk, kapcsolódásuk alapján rangsorolja azokat Önnek. 

Keressen adott kulcsszavakat a szöveges tartalomban!

Ha kifejezetten a szöveges tartalomban szeretne adott kulcsszavakra keresni, úgy használja az allintext: paramétert, így a Google figyelmen kívül hagyja a linkeket és a címeket.

Keressen olyan oldalakat amelyek egy adott URL-re linkelnek!

ha a link: szó írja be egy URL elé a keresőbe, úgy a Google megmutatja Önnek, melyek azok az oldalak, amelyek erre mutatnak. Ez különösen hasznos lehet a keresőoptimalizálás szempontjából, hiszen segítségével könnyen megtalálhatók a visszamutató linkek.

Használja a Google keresőjét matematikai feladatokhoz!

Ha gyorsan szeretne megoldani egy matematikai példát, nincs más dolga mint a keresőbe beírni azt és a Google kiszámolja Ön helyett.

Váltson át mértékegységeket keresőjében!

A Google keresőjében lehetősége van mértékegységeket átváltani, amelyhez nincs más dolga, mint a convert szó után beírni az átváltani kívánt értéket, majd a to szó után azt a mértékegységet, amelyre át szeretné számolni.

Keressen adott fájltípusokra!

Ha egy speciális fájlra keresne, nincs más dolga, mint a keresőbe a filetype: szó után megadni a kiterjesztését, majd a keresni kívánt kulcsszavakat.

Fordítson le szövegeket a Google keresőjével!

Bizonyára ismeri a Google Translate szolgáltatását, azonban ha igazán gyorsan szeretne fordítani azt megteheti a keresőben is. Nincs más dolga, mint a translate paraméter után megadni a szöveget, majd a to paraméter után a kívánt nyelvet.

Nem emlékszik pontosan egy mondatra? A Google megoldja Önnek!

Biztosan járt már úgy, hogy nem emlékezett pontosan egy idézetre vagy dalszövegre. Ha csillagok közé írja homályos részeket, a Google megkeresi hiányzó szavakat Ön helyett.

vissza
Google,Keresés,Trükkök
Kérdése van? 06 46 / 200 400

Bízza ránk a honlap elkészítését,
adja meg elérhetőségét, visszahívjuk:

Az Ön neve:*

E-mail címe:*

Telefonszáma:*

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Honlapot vagy Webshopot szeretne?

Mikor alkalmas?

Elküldöm